Квартира з вітражами




Квартира на пр. Слави → Квартира з вітражами

Проект робився для 3-кімнатної квартири загальною площею 110 кв. м., розрахованої на сім’ю з трьох осіб (будинок в Петербурзі, на пр. Слави).

Квартира з вітражами

Квартира з вітражами

Квартира з вітражами

Первісне планування була задовільною, але все ж з деякими недоліками, наприклад, багато місця займали не надто функціональні коридори.

Крім того, клієнту хотілося мати якщо не окремий кабінет, то хоча б відокремлений робоче місце.

Ще одне побажання полягало в тому, щоб влаштувати окремо ванну кімнату, окремо — санвузол з душовою кабіною.

план до перепланування

план до перепланування




план після

план після

Простора квартира відкривала великий простір для творчості, тому ми розглянули кілька способів облаштування робочого місця.

Можна було зробити робочу зону відкритою, віднести кабінет до зоні вітальні і приховати його за стінкою зігнутої форми, або поставити суцільну перегородку, повністю відгородивши робоче місце від зовнішнього світу.

Один з варіантів

Один з варіантів

Зрештою, було вирішено відгородити частину простору, а вхід в кабінет зробити зі спальні.

Родзинкою стали вітражі, які надавали відчуття легкості і додавали затишку.

Звичайно, такий варіант виявився недешевим, зате дуже красивим, тому замовник зупинив свій вибір на ньому

Квартира з вітражами

Тема вітража вибирається індивідуально. В даному випадку, замовник захоплювався дайвінгом, і його любов до підводного царства знайшла відображення у вітражах.

Квартира з вітражами

Квартира з вітражами

До оформлення кухні теж підійшли творчо, благо її площа (20 кв. М) це дозволяла.

Передбачалося, що кухня стане місцем зустрічі всієї родини, тому її обстановка повинна була бути затишною і розслаблюючій .. У той же час, не можна було забувати про функціональне призначення приміщення.

Як це нерідко відбувається, кухню розділили на дві зони — зона готування і зона їдальні.

У першій зоні була обладнана додаткова робоча поверхня — острів, розташований таким чином, щоб під час приготування їжі можна було дивитися телевізор. Крім того, уздовж стін максимально зручно і доступно вдалося розмістити все необхідне кухонне обладнання — холодильник, плиту, СВЧ, кавоварку і т.д.

Візуально поділ підкреслюють підлогові покриття: плитка в зоні готування і паркет в зоні їдальні. Правда, довелося вирішувати одвічну проблему стикування різних матеріалів. В даному випадку паркетна дошка укладалася на фанеру і клеїлася, тож вдалося стикувати паркет урівень з плиткою, без будь-яких профілів.

В цілому все вийшло просторо і функціонально.


Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Ремонт домов и квартир своими руками